Alles over het Damesoverhemd

Er zijn bij verschillende merken dames overhemden te koop, in allerlei verschillende modellen en motieven. Dit betekend dat er voor elke vrouw een mooi damesoverhemd te vinden is.

Alles over het Damesoverhemd 2 (002)

Wat is het verschillen met een herenoverhemd?

Het meeste verschil wat iedereen wel weet is dat bij een damesoverhemd de knoopsluiting andersom zit dan bij een herenoverhemd. Dit is in het verleden zo gedaan omdat toen de dames gekleed werden door hun hulp en de heren deden dit zelf. Een damesoverhemd is vaak ook van een luchtigere en zachtere stof gemaakt. Popeline of poplin of twill overhemden zijn altijd van een zachter materiaal dan bij een herenoverhemd. Ook is het wel een verschil in benoemen, bij een damesoverhemd spreken we ook wel over een blouse en bij een overhemd voor de man heet het nog steeds een overhemd.

Verschillende modellen damesoverhemden

Meest voorkomend is de Italiaanse snit, dit is een getailleerd model met een weggesneden boord. Als je kijkt naar de verschillende boorden bij damesoverhemden, dan zijn dat: Kent: normale boord met voorstaande punt. Straight point: lange punt boord en de V halsĀ  waar er eigenlijk geen boord is maar de hals loopt in een V. Net als bij de herenoverhemden zijn er overhemden met lange en korte mouw, maar bij de damesoverhemden zie je ook wel een drie kwart mouw. Deze loopt vaak tot ongeveer de elleboog.

Alles over het Damesoverhemd 1 (002)

De toekomst van de damesoverhemd

Tegenwoordig zie je bij de damesoverhemden steeds meer verandering toegepast in de modellen. Je ziet meer versieringen op en in het overhemd. We zien dan dus bijvoorbeeld meer plooien of ruches in een overhemd verwerkt. maar ook op een overhemd kunnen strikken zijn bevestigd. Ook in de kleuren van overhemden voor de dames is veel meer variatie gekomen, veel pastelkleuren en minder wit. Voor de aanschaf van je ideale damesoverhemd zie https://overhemden.com/dames