Geschiedenis Poloshirts

Een klein lesje geschiedenis voor we beginnen aan het echte werk. Waar komt de polo vandaan? De naam doet vermoeden dat het shirt iets te maken heeft met de sport polo maar dat is niet waar. De eerste Poloshirts werden inderdaad gemaakt om in te sporten, maar dan voor een andere chique sport zoals tennis. In de jaren ’20 ontwierp de inmiddels wereldberoemde René Lacoste de eerste polo. Om de warme zomers op het veld wat dragelijker te maken, hees hij zichzelf in een polo. Nog steeds netjes, maar een stuk luchtiger. In 1933 bracht hij in samenwerking met André Gillier Poloshirts op de markt en de rest is geschiedenis. Het Poloshirt is inmiddels niet meer weg te denken uit de kledingkast van iedere zichzelf respecterende gentlemen.

zwart poloshirt

Stijlvolle outfit

Poloshirts werken eigenlijk met bijna alles. U kunt deze zowel up- als downgraden. Gaat u voor een nonchalante, casual look combineer deze dan bijvoorbeeld met een jeans of korte broek en maak het af met een paar toffe sneakers. Ook kunt u hier voor een poloshirt met een printje kiezen. Heeft een stijlvolle outfit toch meer uw voorkeur? Kies dan voor een chino (kan zowel kort als lang) en draag er bijvoorbeeld een paar loafers onder. Het kan allemaal. Nu bent u er vast en zeker van overtuigd dat een Poloshirt niet in uw kledingkast mag ontbreken?

Knopen bepalen uw outfit

Met de knopen kunt u bepalen hoe casual, chic of fashionable u uw outfit maakt. Over het algemeen geldt dat u altijd minstens één knoopje moet dichtknopen. Alle knopen open zorgt voor een onverzorgde, slordige look én doet u overkomen als een gladjakker.  Drie knopen dicht straalt een stijlvolle, fashionboy vibe uit. Alles er tussenin kan zowel voor nonchalant, sporty als chic doorgaan. Dit hangt volledig af van de rest van uw outfit.