Jaren 60 jurken maken een comeback!

Ja hoor, ze zijn weer terug! De jaren 60 jurken zijn weer overal te vinden in allerlei kleuren en modellen. Maar hoe komt het dat de jurken zo stijlvol zijn? Waarom neigen steeds meer mensen naar de jurkjes van vroeger? Wat maakt jaren 60 jurken zo speciaal? De antwoorden daarop vind je hieronder.

Wat maken jaren 60 jurken zo speciaal?

De jaren 60 jurkjes staan erom bekend elegant, maar toch speels te zijn. Veel jurkjes kan je voor verschillende soorten gelegenheden dragen en zijn een ware eye-catcher. Zo staan de jurkjes er bekend om dat ze vaak geometrische printjes hebben, zakken bevatten, opvallende knopen hebben en vaak tot de knie reiken. Voor de speciale gelegenheden heb je ook modellen met een kokerrok, wikkeljurk, maar ook met een opvallende A-lijn rok.

Waarom neigen steeds meer mensen naar jaren 60 jurken?

Waarom zie je jaren 60 jurken nu steeds vaker in de winkel? Waarom dragen steeds meer celebrities de bekende jurkjes? Het antwoord daarop is heel simpel, de jurkjes zijn tijdloos, elegant, maar toch speels. De tijden veranderen en steeds meer kortere kleding verschijnen op de markt, maar steeds meer vrouwen hebben meer behoefte aan jurkjes die iets meer bedekken, maar toch lief en klassiek zijn. De jaren 60 jurken hebben iets mysterieus en spannends, iets wat je niet kunt vinden bij de kleding die je hedendaags in de winkels kunt vinden.

jurk 60's

Jaren 60 jurken voor elke gelegenheid

Zoals eerder aangegeven zijn jaren 60 jurken te vinden in allerlei modellen, kleuren en printjes waardoor ze geschikt zijn voor elke gelegenheid. Of je nu voor een alledaagse, simpele look wilt gaan of binnenkort een bruiloft gaat bijwonen, niets is te gek! Zo heb je simpele jurkjes (tot knielengte) in effen kleurtjes, onopvallende, maar toch klassieke jurkjes die je prima kunt dragen voor werk en jurken die geschikt zijn voor speciale gelegenheden in verschillende prints en materialen zoals kant, velvet of satijn. Vaak zijn jaren 60 jurkjes ook te vinden met een bijpassend jasje of vestje die je bij het jurkje kunt dragen. Dus je kan de plank nooit misslaan!

Conclusie:

Of je nu naar werk of naar een bruiloft gaan, er is genoeg keus wat betreft jaren 60 jurken. Op het internet, maar ook in vintage winkels is een ruime assortiment aan jaren 60 jurken passend bij jouw smaak en budget. Shine on!