Lange mannen en kleding

Met de groei van de lange mannen in Nederland nam logischerwijs ook de groei in kleding voor lange mannen toe. Tal van winkels kwamen opzetten om in de vraag naar kleding met lengtematen te voorzien. Mouwlengte7 werd een meer voorkomende lengtemaat. Mouwlengte7 is te verkrijgen in diverse winkels en online. Deze voorzien in kleding voor lange mannen en dan met name overhemden met de juiste lengtemaat. Nergens anders dan in Nederland kun je dan ook als lange man het beste de perfecte kleding kopen. Maar nog steeds blijft het een raadsel waarom in Nederland dan de meeste lange mannen wonen…

man met pak

Een overhemd met de perfecte mouwlengte

Het belangrijkste aan een overhemd is dat het prettig en comfortabel draagt. Je kiest ‘s ochtends een overhemd en de rest van de dag voel je je heerlijk en vol zelfvertrouwen. Je weet dat je je geen zorgen hoeft te maken over je overhemd. De juiste mouwlengte speelt hierbij een grote rol. Voor iedere man, het perfecte overhemd is belangrijk. Vandaar ook de verschillende mouwlengte:

  • De manchet dient op de knik van pols en hand te vallen.
  • Als je een overhemd draagt in combinatie met een pak of colbert dient de manchet van het overhemd altijd 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen.
  • Er zijn ook meetinstructies waarop de juiste mouwlengte, pasvorm en maat kunt zien.

Alleen het beste katoen is goed genoeg

De meeste overhemden zijn tegenwoordig gemaakt van strijkvrij katoen dus strijken hoeft niet meer. Alle overhemden met extra lange mouw zijn gemaakt van 100% kwaliteit katoen. Alleen het beste katoen is goed genoeg met minder wordt er tegenwoordig geen genoegen genomen. De stoffen van de overhemden staan bekend om de perfecte combinatie van sterkte en souplesse. Meestal zijn de stoffen geweven uit het allerbeste katoen van goede en eerlijke wevers.