Zo kan je aan de slag bij je favoriete kledingwinkel

Het lijkt soms moeilijk om een baan te vinden binnen de modebranche. Het zij binnen de retail, of als klantenservicemedewerker voor een groot modebedrijf. Er hangt altijd een bepaalde stigma van wie er wel of niet binnen de modewereld past.
Maar daar nemen we natuurlijk geen genoegen mee.

blog1 (002)

Wat kan je dus doen om bij je favoriete kledingwinkel binnen te komen? Ten eerste meld je aan voor een fashion pool. Als je aangemeld bent, wordt je toegevoegd aan de lijst van mode-liefhebbers die in een kledingwinkel willen werken. Fashion pools zijn meestal landelijk, dus kom je ook sneller in aanmerking voor een winkel bij jou in de stad.
Je kunt ook via een uitzendbureau een baan vinden binnen de Sales. Daar hebben ze meestal veel van.

Laat je stijl zien via je social media. Bedrijven gebruiken tegenwoordig niet alleen je CV om een beeld te krijgen van wie je bent. Ja, ook je Facebook of Instagram wordt door je toekomstige werkgever gecheckt. Je hoeft niet perse een blogger te worden (en doe je het toch; you go girl!), maar zorg ervoor dat als ze een kijkje nemen op je pagina, wat ze zien hen bevalt. En dat vooral je persoonlijke stijl terug te zien is.

Tweede foto blog 1 (002)

Als laatste tip; wees altijd jezelf. Je bent dan je meest zelfverzekerde zelf en dat straal je ook uit. Je houding spreekt vaak boekdelen voordat je de kans krijgt om iets te zeggen. Laten het in ieder geval mooie eerste woorden zijn dan.